Over-ons

Over ons

Over ons

Flammekueche?! Welkom bij Debacker, hier serveren we u kraakverse en authentieke flammekueche, of misschien ken je het beter als Flammkuche of Tarte Flambee. 

 

Afhankelijk van de streek of land, Elzas, Duitsland of Frankrijk, verschillende benaming of schrijfwijzen maar allemaal voor hetzelfde product. Een uiterst fijn brooddeeg, crèmige room, verse kaas en ajuin getopt met verse kruiden, kazen, vis of vlees en dat krokant gebakken in de oven.

Als chef en entrepreneur herontdekte Jurgen dit schitterend gerecht bij een bezoek aan de Elzas. Goed geserveerd is het weinig te vinden op vele hedendaagse menu’s. Hoog tijd dus om het breder publiek kennis te laten maken met zijn eigen interpretaties van deze klassieker.

Zoals vele succesvolle recepturen, de oorsprong van de Flammekueche ontstond uit een simpele noodzaak. Voor het bakken van het brood in de houtoven had men een indicatie van warmte nodig. Bij gebrek aan een thermometer rolde men een beetje brood plat en bakte men het in de oven. Aan de hand van snelheid waarmee het platte stukje deeg bakte wist men de juiste temperatuur in te schatten voor het bakken van het eigenlijke brood. Als dan de broden versgebakken uit de oven kwamen gebruikte men de overschotten van deeg en keukenrestjes om deze heerlijke Flammekuechen te bakken.

Om de traditie in een hedendaags kleedje verder te zetten, serveren we u bij Debacker een hoogkwalitatief basisproduct, gemaakt volgens de huidige normen, maar rekening houdend met het oorspronkelijke karakter. Verse room, kaasprodukten en spek uit het Zwarte Woud, gecombineerd met lokale en internationale groenten, vis en vleesproducten.  Kortom: een authentieke, originele gastronomische beleving!